Colourpop Crushed Crystal Collection "Amethyst"


Assalamualaikum
today nak review and nak buat haul pasal colourpop. baru-baru ni, i mean a month ago, colourpop released a new collection. i am so excited bcs konsep yang diketengahkan ialah fantasy. as a fantasy lover, i need to buy it at least one item from them. so, i bought (preorder) the collection in "Amethyst" where included spray, liquid higlighter and lip balm.


I preorder these items from ig shop @savia_cosmetics. preorder 2-3 minggu and awal bulan 8 haritu sampai depan pintu rumah. at first, im interest with "Rose Quartz" sebab dia warna soft pink (my fav color atm) but after watched their ig stories, rose quarts punya spray tu suitable for dry skin and i ada oily skin so memang tak sesuai sangat. tak silap i, warna pink dengan warna biru suitable for dry skin and warna purple dengan warna hijau suitable for oily skin. sebab aku tak begitu ngam dengan warna hijau, i chose warna purple, Amethyst. btw aku beli bundle "Peace Out" dengan harga murah sikit kalau nak compare dengan beli loose. sokaylah. purple pon cantik apa haha.

Crystal Priming Spray (Amethyst)



as i said before, it is suitable for oily skin. i love their packaging for this collection. macam holographic and inspired from mermaid!!! im in love with their packaging. rasa macam taknak buang je packaging dia.


Aku guna ni selepas pakai mosturiser dan sebelum pakai primer. best guna benda ni sebenarnya sebab after guna ni aku pakai makeup then muka aku langsung tak berminyak and yes, i love it ๐Ÿ’œ

Crystal Liquid Highlighter (Amethyst)


design every item adalah berbeza and this is my favourite graphic packaging. serious aku tak rasa nak buang bende kilat-kilat macam ni. boleh tengok dekat gambar dia punya kilat sangat menarik hatiku ini haha.



liquid highlighter dia memang lawa. finishing highlighter ni warna purple. nanti aku letak swatch this highlight kat bawah. sebelum nak guna highlighter ni, kena goncang dulu sebab ada minyak mendak kat bahagian atas. dan kalau nak pakai, kena letak kat tangan dulu then blend guna tangan sebab bende ni susah nak blend guna brush or sponge dekat muka. btw aku tak suka applicator dia. nampak comot (macam dalam gambar) lepas guna.

Crystal Lip Balm (Amethyst)


packaging lip balm nampak macam serabut but still nampak lawa sebab ada glitter kat bahagian kuning tu. lip balm ni kecik je macam lip balm biasa.


memang comel je packaging lip balm ni tapi still nampak elegant dengan hanya berkaler putih dan silver. lip balm ni dia takde warna tapi boleh bagi effect glitter kat bibir si pemakai. kalau jenis yang nakkan kelainan bibir glitter warna, boleh cuba lip balm ni.


swatch for liquid highlighter dengan lip balm (sorry tangan gelap sebab selalu bawak motor kena panas ๐Ÿ˜…) on dark skin lah kononnya. trust me, kulit aku tak segelap tangan. please trust me!! haha btw priming spray takde effect glitter tu yang takde swatch untuk dia haha.

PROS
packaging lawa
simple but elegant
glitter finishing with purple color

CONS
no scent
liquid highlighter has oil
expensive for loose item
not good when i love pink but purple is suitable to me
pre-order (will get 2-4 months after ordered)

Overall, memang bagus untuk aku yang sukakan glitter dan makeup dan colourpop baru saje restock kan collection ni. korang kalau berminat, boleh pm akak savia tu ye. dia memang friendly. dia jual pun murah dan dia memang amik order untuk colourpop. bukan bende ni je, lipstick, semua barang colourpop dia amik order. such a recommend seller ๐Ÿ’—

2 comments:

Instagram