Korean Drama that I Can't Get Rid Off

Assalamualaikum.



I know all of us used to watch korean drama and I rasa masing-masing mesti ada favourite korean drama kan? I ada jugak sebab I memang pencinta korean drama yang dah lama tapi i masih belum lagi move on sebab best sangat or ada cerita yang tergantung :) if you know what i mean haha some of the drama memang tersangat kurang ajar sebab biarkan ending tergantung :) so as a their penonton, i mengharapkan ada sequel or season 2 yang boleh mengurangkan tanda tanya semua orang.

Related image

Moon Lovers : Scarlet Heart Ryeo

Yes I know majoriti tengok drama ni sad ending and tak puas hati sebab ending macam tak lengkap. dia tergantung. tapi i pasti this drama ada second season macam chinese version. no need to see lah kot about this drama i hope semua pernah tengok or acah jelah pernah tengok sebab sedih banyak watak mati :( I is sad. but apa yang i tahu is second season is a must! i tak kira berapa tahun sekalioun kena tunggu sebab we need a justice for SoSoo couple.


Related image

Im Not A Robot (로봇이 아니야)

Drama ni tak ramai yang tahu tapi drama ni memang best :) at first i tengok sebab ada yoo seung hoo sebab dia comel hehe tapi kesian drama ni rating rendah. kalau ada yang ada masa tu bolehlah tengok drama ni. drama ni tentang seorang lelaki yang alergic dengan manusia so, dia suka collect robot. sampai satu tahap dia beli robot yang sebenarnya manusia. the thing yang buat I suka this drama is lagu dia dgn jalan cerita yang berbeza daripada drama lain. hero dengan heroin comel and lagi bagus kalau dorang in love in reality :)


Related image


The Bride of HaBaek (하백의 신부)

Drama ni I expect tinggi sebab ada pelakon hebat macam Nam Joo Hyuk dengan Shin Se Kyung. Hero dengan heroin memang handsome plus comel but the problem is drama ni macam takde tujuan. I mean kalau idea ada sama macam drama Goblin, sebab ada bride, i boleh terima lagi. tapi i rasa watak 'bride' tu macam tak function. I expect tinggi macam Habaek bawak So Ah pergi alam dia and mereka kahwin lepastu ada anak and so on (banyak pengaruh drama hehe) tapi cerita ni tak more to dunia Habaek. Lakonan NJH dengan SSK memang bagus cuma pengarah patut more to what viewers expect. the ending macam sangat tiba-tiba. hope ada sequel or part 2 about this drama sebab i ship teruk joohyuk dgn sekyung :)


Image result for hwarang scene

Hwarang (화랑)

Semua mesti pernah tengok kdrama ni kan? drama yang penuh dengan pelakon yang handsome tapi ending yang i tak suka. I expect King Jinheung akan bersama dengan heroin and hero pulak dengan puteri tu. i mean hero tak sesuai dgn heroin. watak Go Ara lebih sesuai dengan watak Park Hyung Sik. second lead is better than the first lead. bukan bermaksud watak Park Seo Joon tak bagus, cuma tak sesuai dia dengan Go Ara. watak puteri lakonan Soo Yeji patut bagi ending dengan watak Seo Joon. Jangan bash i sebab ni pendapat i je hehe. korang yang tengok drana ni setuju ke ending macam tu?

sebenarnya banyak je ending drama korea yang tergantung cuma ada je yang i tak dapat nak listkan sebab lupa eheh. ni semua pendapat i so i tak pasti dengan pendapat orang lain. korang ada ke drama korea yang korang belum move on? sharelah jugak ^^



4 comments:

  1. nak sambungan scarlet heart!!! TT_TT

    ReplyDelete
  2. scarlet heart dengan I'm not a robot - my favourite!! Best sangat drama tu tengok banyak kali dah ni hee

    Fatina Mudz || Amazing Distance

    ReplyDelete
  3. Empat² dah tengok. Paling win is Scarlet Heart. Tengoo ulang kali pun masih nak nangis. hehe

    ReplyDelete
  4. sekarang jaja bru lepas tgk lawless lawyer haha, tahu lmbt but then bru sempat. ni boleh try plak next drama as per suggestion fei :p

    ReplyDelete

Instagram