My Semester Break Planning


Assalamualaikum.
Finally semester break is coming. cuti semester ukm student selama sebulan sahaja. dalam masa sebulan banyak benda boleh buat kan? aku dah plan since aku belum final lagi. so lets yeah tak tahulah planning ni menjadi ke tak but i will try :) kerana kita hanya merancang dan Allah yang menentukan.

Kerja part time.
I always thinking about this. ingat nak kerja part time sebab nak beli macam macam haha. sorry aku cepat terpengaruh nak beli barang baru yang comel-comel. nak kerja sebab nak duit sebab nak beli barang tu je sebenarnya. malaslah nak susahkan mak dengan abah walaupun ada duit ptptn ni. aku banyak skincare wishlist, fashion wishlist sebabtu ingat nak kerja sebab nak tunaikan wishlist semua tu. anyone tahu kerja part time area melaka? aku dah cari kat fb. hope adalah haha.

Fully skincare routine.
I admit I bukanlah jenis yang pakai skincare ikut routine. pakai asal sempat je. pakai asal rajin je. ingatkan cuti sem ni nak rajinkan pakai skincare mask semua tu. nanti kalau aku rajin, aku buat skincare routine versi cuti sem kat blog ni inshaallah. skincare routine versi cuti sem akan banyak dan panjang. tunggu phone betulkan camera dulu i buat untuk uolls okay :)

Skincare & Makeup review.
Sebenarnya aku dah banyak empties product. sekali empties tu sekali nak buat review kat blog dengan ig story. tapi mostly aku dah buang product tu sebab ingat simpan nak buat apa. selain daripada hilangkan bosan, boleh aku naikkan pageviews blog. sendu betul blog aku 2 tahun ni. siapa masih kenal Raizah Halisah dulu? tulah nama blog aku zaman dulu.

Tukar domain .com
Ini yang paling aku nak daripada dulu. barulah boleh acah jadi beauty blogger macam cik epal, Irene Nadia :) siapa pernah ada pengalaman tukar domain yang murah? boleh share kat aku tak? aku nak yang murah je taknak mahal sebab saya ni student je haha.



14 comments:

  1. selamat bercuti. ^^domain dari net.kl bagus, dgr ceritanya. RM50/year. Try yg tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai jugak yang rekomen tu. nanti feii tengok :) thankyou

      Delete
  2. Hi! May all your plans succeed! I'm looking forward to those beauty related entries from you ^^ Also, if you're interested in buying domain for your blog, I recommend buying from Net.KL :) Affordable! RM 45/annually.

    lenne | blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. hii :) thankyou lenne for the suggestion. you are my really inspiration >,<

      Delete
  3. kalau jumpa domain murah sila share ye! hahaha

    ReplyDelete
  4. hehe , skincare routine tu same macam sue . Angan2 awal tu mcam setiap hari nak buat , bile dah sampai waktu semua depends pada kerajinan . .

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. depends pada kerajinan jugak. kalau tahap malas tu membuak, memang tak sentuh langsung hehe

      Delete
  5. so lucky to have one month break, I had only one week, and today is the last day of my break. anyways, good luck on achieving your break mission !

    ReplyDelete
  6. Ada jugak terfikir nak tukar domain ke .com tapi yang jumpa hanya godaddy. Harga boleh tahan meninggal haha Kalau Fei jumpa cheaper options, do let me know too hahaha

    ReplyDelete

Instagram