Smol Stationery Haul │Semester 3


Assalamualaikum.


sebenarnya dah lama hampir sebulan lebih feii tak sentuh blog ni macam biasa malaslah nak bukak. tapi bab bukak youtube I rajin. dan selama sebulan ni feii rasa dah jumpa minat yang baru. semua ni terjadi lepas I tertengok youtube yang langsung tak terfikir yang I akan suka terus addict dengan benda tu. nak tahu apa tak? ok itulah all about stationery things! 

rasanya mostly blogger memang tahu what stationery things is and they love it. so do i :) feii rasa macam stationery comel sangat lepas tengok stationery haul kat youtube and berangan nak sangat ada benda comel-comel and lagipun I nak mula write a journal about my life. semua barang yang feii beli ni online from shopee sebab senang nak cari okies. anyway, this is my first time buying stationery things. anything, tunjuk ajar dialu-alukan sebab saya ni newbie :)

from Shopee, feii beli stationery from dua china shop. dia ship dari china and ambil masa lebih kurang seminggu lebih nak sampai kat depan pintu rumah. one from winzigestationery (gaoyidian.my) and the other from dreamocean.my.

gaoyidian.my

1. Masking Tape / Washi Tape
feii beli ni sebab dia adalah salotape yang bercorak dan berwarna. cantik dan comel kalau design kat journal atau notebook nanti. so, I beli dua jenis. yang base berwarna pink dan ungu sebab thats my favourite color. ingatkan nak beli satu box je tapi sebab cantik corak dia, feii beli dua box. first box (10 pcs) harganya ialah RM4.67. second box (5 pcs) harganya RM4.95. kalau korang nak beli washi tape, feii sarankan beli di shopee (online) lagi murah harganya berbanding kita beli dia store biasa (offline).



2. Loose-leaf Notebook (grid)
feii sebenarnya takmau beli notebook mahal tapi kat kedai takde notebook yang jenis grid line. notebook jenis grid line ni macam buku tulis kotak matematik kat sekolah je tapi dia versi tumblr aesthetic punya. harga notebook ni RM8.79 agak mahal lah jugak tapi overall I suka sebab notebooknya simple dan sesuai untuk dibuat journal. lagipun kalau notebook grid line ni senang kita nak praktis handwritting kita supaya kemas je. yang bentuk love tu is a pin and I dapat free from the shop.


3. Sticky Notes
sticky notes yang feii beli ni hipster sikit sebab dia ada kartun kat situ. asalnya nak beli design lain tapi design kartun perempuan ni comel. I suka benda yang comel ni. satu sticky notes I beli is 'to-do list' RM2.12. dan sticky notes comel kartun perempuan bersama kucingnya (sebab i suka kucing) RM2.12.




4. Sticker

untuk sticker, feii beli tiga iaitu dua sticker kartun girl dengan cat sticker. sticker girl design tu macam menggambarkan daily life kita sebab tu I beli. comel. sticker kucen tu beli sebab kucen dia comel macam kucen I sendiri hehe. girl sticker tu RM2.87 each dan sticker kucen tu RM2.39.





dreamocean.my

1. exo washi tape
finally, my favourite washitape design lightstick exo haha. comel kalau nak buat journal pasal exo pastu tape kan dengan lightstick. this type of washi tape susah nak dapat sebab design ni selalu habis. alhamdulillah ada jugak store yang masih jual yang ni. harga RM2.89.

2. bt21 washi tape
im not a fan of bts but bt21 so cute! untuk washi tape design ni, I amik RJ dengan Kookie sebab comel warna putih dgn warna pink. comel kalau nak design journal dengan washi tape ni. harga still RM2.89 for each.

ok thats all smol stationery haul from me untuk semester 3 yang akan datang. kita beli sikit je sebab nak try adapt dengan dunia stationery hehe. doakan feii untuk sem nanti tau hehe btw korang ada yang minat stationery? boleh lah share link post korang kat ruang komen kat bawah :)

lots of love,
feii

13 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. saya dahulu seorang jurnal planner. banyak dah barang ni saya tak pakai. hurmmm

    ReplyDelete
  3. kita sama ! minat kumpul stationary and start tulis journal (even tho tak selalu update and dah dekat tiga tahun guna buku yang sama, lol) sebab pengaruh youtube !

    ReplyDelete
  4. cane nak edit gmbr cecantik cani? gune apps ape tu? mind sharing? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk filter feii pakai rni films. kalau untuk banner/cover, pakai canva :)

      Delete
    2. oooo canva. ray baru nak berjinak2 dengan canva. it's fun. thank youuuu

      Delete
  5. I recently bought some stationery too for my next semester and thinking to blog it too but I have some more to buy ��

    Syaza | www.syazaraihanah.com

    ReplyDelete
  6. omg cute stationaries! I also already terjebak dengan stationary haul dekat youtube and sekarang tengah eyeing one some nak beli untuk new semester ni xD

    ReplyDelete
  7. me too! tengah gila cute stationery and journaling stuff and anis pernah beli barang dekat gaoyidian tu jugak, not bad compare to 2-3 kedai stationery yang lain, dia paling murah (for washi tapes)

    ReplyDelete
  8. OMGGG, semua cuteee!! The washi tapes, the stickers, the sticky notes as well T_T

    ReplyDelete
  9. samaaaaa. tapi skrg dah kurang sikit nak beli smua bnda ni sbb dah terlampau byk, beli byk tapi pakai sikit je sbb sayang haha

    ReplyDelete
  10. comelnyaaaa, teringin nak beli stationery yang comel2 jugak tapi tu la gerenti sayang nak guna 🤣

    ReplyDelete

Instagram